Rólunk


Az EduCO Oktatói Központ egy olyan tanári közösség, ahol az oktatók havonta továbbképző workshopokon vesznek részt. Így biztosítjuk, hogy az órákon minőségi oktatásban részesüljenek a tanulók. Továbbá egységes pedagógiai hitvallást képviselnek a tanárok, amelynek központi eleme a személyközpontú oktatás.

Központunk oktatói közösségének sikere a baráti légkörben rejlik. Mivel ez a légkör áthatja az egész központ szellemiségét, így a nyelvórákat is egy biztonságos, baráti légkör hatja át, ahol mindenki meg mer szólalni idegen nyelven. A csoportok többségében azt tapasztaljuk, hogy ahogy halad a tanfolyam, a tanulók már nem is a nyelvtanulás miatt, hanem a „lelki feltöltődés” miatt járnak órára, s észre sem veszik, hogy idegen nyelven osztják meg egymással az élményeiket, véleményeiket.

Mi az a fenntartható tudás?

A manapság divatos ‘fenntartható’ szó ugyan némileg elcsépelté vált, mégis ezt gondoljuk a legtalálóbb jelzőnek, ami a nálunk szerzett tudást jellemzi. Maga az EduCO logóban látható nagybetűs ECO szó is azt a szemléletet tükrözi, hogy a nálunk tanultak minőségiek, nem mennyiségiek, s így az időtálló. Nem egy “eldobható”, egyszer használatos valami, hanem egy mélyen belénk ivódó érték.

Milyenek a tanáraink?

  • személyközpontú oktatás hívei, akik valódban odafigyelnek egyenként a tanulókra
  • építő kritikát alkalmaznak
  • motiváló dicsérettel növelik a tanulók önbizalmát
  • hatékony helyzetértelmező gondolkodással rendelkeznek, s kitűnő mediációs képességüknek köszönhetően folyamatosan fenntartja a baráti légkört az órákon
  • ügyes kérdéstechnikával folyamatosan aktivitásra serkentik a tanulókat